Wie is online

We hebben 102 gasten en één lid online

I.v.m. de nieuwe privacywet (AVG) kunt u niet meer zonder meer De Schakel lezen of het fotoalbum bekijken.
Hiervoor moet u eerst inloggen.
De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u opvragen bij onze voorzitter.

Dhr. W.J. Jolink 0315328139 of 0638104632

Log in om "De Schakel" te lezen of om het fotoalbum te bekijken..

Welkom op de voorpagina van de website van de Protestanste gemeente te Gendringen-Bontebrug.

Hier kunt u kennismaken met onze kerkelijke gemeente en haar activiteiten.
Wij weten dat deze site nog lang niet af is, dus als u nog informatie of aanmerkingen hebt neem dan even contact op met:

postmaster@pg-gendringen-bontebrug.nl

 

Wij zijn een groene kerk.

Voor informatie hierover klik hier.

Afbeelding contactpersoon
Predikant / Voorzitter
Adres:
Ranonkel 21
Gendringen
Gelderland
7081GP
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel:
0634114190
Overige gegevens:

Spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag: 09.30 - 12.00 uur in de consistoriekamer van de Maartenkerk, Grotestaat 28.

Voor een gesprek buiten het spreekuur is het handig om een afspraak te maken.

Van harte welkom!

 

Op 30 juni 2019 werd ik door handoplegging en gebed bevestigd tot predikant en mocht ik mijn intrede doen in de PG Gendringen-Bontebrug, mijn eerste gemeente.

Ik ben zogezegd een ‘late roeping’. Mijn theologische opleiding deed ik in de jaren tachtig van de vorige eeuw aan het Groot-Seminarie Rolduc, aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en aan de Radbouduniversiteit.  U voelt ‘m al: katholiek van huis uit. Inderdaad! En dat kan en wil ik ook niet verloochenen. Integendeel, mijn katholieke opvoeding, studie en geloofsleven hebben mijn leven bepaald tot wat het nu is. En daar ben ik dankbaar voor.

Een aantal jaren ben ik kloosterling geweest in de Orde van de Dominicanen. Een kloosterorde die zich toelegt op de verkondiging, studie en reflectie. Het is een goede tijd geweest waarin ik veel heb geleerd en die mij gevormd en toegerust heeft.

Ruim 13 jaar ben ik werkzaam geweest als theoloog én kerkmusicus in het Dominicanenklooster in Huissen. Ik gaf retraites, studiedagen, leerhuizen, begeleidde diverse groepen (van kerkenraden tot managers), leidde zangdagen en dirigeerde op zondag de Kloostercantorij tijdens de diensten in de kloosterkapel.

Het proces van de overgang naar de protestantse kerk is geleidelijk gegroeid, evenals het verlangen om predikant te worden. In 2016 deed ik belijdenis in de Catharinakerk in Doetinchem. Vrij snel daarna startte het traject om predikant te worden. Er volgde een aanvullende literatuurstudie rond de protestantse dogmatiek, de kerkgeschiedenis en het kerkelijk recht en een half jaar stage in de prachtige Lebuïnuskerk in Deventer. Op 16 mei 2019 deed ik het colloquim (het eindgesprek) in Groningen en nog diezelfde avond werd mij vanuit Gendringen de beroepingsbrief overhandigd.

De PG Gendringen-Bontebrug is een gemeente waar ik mij, samen met man Gerard, vanaf het begin heb thuisgevoeld. Wij voelen ons nog steeds zeer welkom!

Het werk geeft mij, ondanks de huidige coronacrisis, veel vreugde. Ik ben onder de indruk van de vele vrijwilligers, het omzien naar elkaar, de openheid en de betrokkenheid die de gemeente uitstraalt.

Vanaf de eerste werkdag ben ik begonnen met het spreekuur. Driemaal in de week, op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend is de kerk van 9.30 - 12.00 uur geopend. Iedereen is welkom om een kaarsje op te steken, om een moment van rust, gebed en verstilling te zoeken en in de consistorie staan koffie/thee klaar en is er gelegenheid voor een gesprek met de predikant.

Ik merk dat er steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Niet alleen door gemeenteleden, maar ook door mensen uit het dorp of toevallige voorbijgangers. De kerk mag zich niet opsluiten, zeker niet in een dorp, maar open en toegankelijk zijn. Verbindingen leggen en onderhouden, dat is wat ik voor ogen heb.

Ik blijf geloven dat de kerk nog steeds een goed verhaal heeft. Wij lezen iedere zondag uit dat Grote Verhaal dat ons uit de traditie is overgeleverd. Soms is het nodig dat dit boek ontdaan moet worden van het dikke stof van het verleden, om te ontdekken dat de verhalen onze verhalen zijn. De Bijbel, zo noemen we dat Grote Boek, gaat over ons. Over het hier en nu en de wereld waarin wij leven. Dat samen ontdekken en ervaren is misschien wel het mooiste van mijn werk, dat ik zou willen samenvatten in: ‘zorg voor het verhaal’.

Zorg voor het grote Verhaal dat ons is overgeleverd en zorg voor het verhaal en de verhalen van concrete mensen. In pastorale gesprekken, in ontmoetingen - zomaar op straat, in bijzondere situaties, tijdens kerkelijke (of niet kerkelijke) activiteiten.

Ik ben benieuwd naar uw/jouw verhaal!

Theo Menting

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com