Rond de diensten

De moderamina van de Klavertje-4 gemeenten hebben allen het moeilijke besluit moeten nemen om per direct de kerkdiensten alleen online te houden.
Dat betekent: zonder aanwezigheid van de gemeente.
En dit, zoals het zich nu laat aanzien, tot 15 maart.
Ook alle andere kerkelijke activiteiten in onze gemeenten gaan, in ieder geval tot 15 maart, niet door.

Wilt u het hele persbericht lezen, klik dan hier.

Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken

De glazen zijn gevuld met water  waarin bloemen van de hyacint drijven.

De blauwe kleur verwijst naar het spirituele,de verbinding tussen hemel en aarde.

Water lijkt zo gewoon.

Het is overal,maar juist dit hele gewone is essentieel.

Zou het ontbreken dan zouden we letterlijk verschrompelen.

Ook Gods geest is overal, net als water. We kunnen ook niet zonder Gods geest leven

Laten we zorgvuldig omgaan met water en er zorg voor voor dragen dat het beschikbaar
is voor iedereen op aarde.

Zondag 28 februari

10.00 uur online kerkdienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Voorgangers: ds. Theo Menting

De dienst is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

14.30 uur online kerkdienst vanuit de protestantse kerk in Terborg.
Bevestiging van ds. Jan Fischer
Voorgangers: ds. Gerjanne van der Velde

Woensdag 3 maart

19.30 uur online avondgebed vanuit de protestantse kerk in Silvolde.
Voorgangers: ds. Henriette Nieuwenhuis, ds. Jan Fischer, ds. Theo Menting en ds. Gerjanne van der Velde

Zondag 7 maart

10.00 uur online kerkdienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Voorgangers: ds. Klaas Bakker uit Doetinchem

Woensdag 10 maart

19.30 uur online kerkdienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Biddag voor gewas en arbeid
Voorgangers: ds. Theo Menting
De dienst is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

Op onze site kunt u lezen hoe u onze dominee indien nodig kunt bereiken.

De liturgie voor de komende dienst kunt u aan het eind van de week op deze site in zien.

Klik hier om de liturgieën te bekijken.

Via de site van kerkdienstgemist.nl kunt u kerkdiensten bekijken of terugkijken.

En verder:

inloop corona

Nieuw diaconaal project 2019-2020

Als nieuw gezamenlijk diaconaal project is voor het PC- project Stichting schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek gekozen.

De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop, printer, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.
De eschuldhulperste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is € 500,-. Een bijdrage om deze sets te kunnen aanschaffen is dan ook zeer welkom.
Zoals in het vorig diaconaal project zullen de collecten tijdens de avondmaalsdiensten bestemd worden voor het PC project.

Klik hier voor meer informatie hierover.

Ontmoeting en inspiratie:

Alle kerkelijke activiteiten zijn tot nader order uitgesteld i.v.m. het coronavirus.

Meer informatie over de aangeboden activiteiten, klik hier: flyer van O en I.