We hebben 116 gasten en één lid online

Rond de diensten

De moderamina van de Klavertje-4 gemeenten hebben allen het moeilijke besluit moeten nemen om per direct de kerkdiensten alleen online te houden.
Dat betekent: zonder aanwezigheid van de gemeente.
En dit, zoals het zich nu laat aanzien, tot 9 februari.
Ook alle andere kerkelijke activiteiten in onze gemeenten gaan, in ieder geval tot 9 februari, niet door.

Wilt u het hele persbericht lezen, klik dan hier.

Zondag 24 januari

10.00 uur online kerkdienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
ds. Theo Menting.

Woensdag 27 januari

19.30 uur online avondgebed vanuit de protestantse kerk in 's-Heerenberg.

Zondag 31 januari

10.00 uur online kerkdienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Gerjanne van der Velde.

dialectdienst.

Op onze site kunt u lezen hoe u onze dominee indien nodig kunt bereiken.

De liturgie voor de komende dienst kunt u aan het eind van de week op deze site in zien.

Klik hier om de liturgieën te bekijken.

Via de site van kerkdienstgemist.nl kunt u kerkdiensten bekijken of terugkijken.

En verder:

inloop corona

Nieuw diaconaal project 2019-2020

Als nieuw gezamenlijk diaconaal project is voor het PC- project Stichting schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek gekozen.

De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop, printer, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.
De eschuldhulperste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is € 500,-. Een bijdrage om deze sets te kunnen aanschaffen is dan ook zeer welkom.
Zoals in het vorig diaconaal project zullen de collecten tijdens de avondmaalsdiensten bestemd worden voor het PC project.

Klik hier voor meer informatie hierover.

Ontmoeting en inspiratie:

Alle kerkelijke activiteiten zijn tot nader order uitgesteld i.v.m. het coronavirus.

Meer informatie over de aangeboden activiteiten, klik hier: flyer van O en I.