We hebben 116 gasten en 2 leden online

Afronding diaconaal project

Het gezamenlijk diaconaal project: “PC-project Stichting SchuldHulpMaatje Oude IJsselstreek” is afgerond.

De collecten tijdens de Avondmaal diensten van de PKN in Silvolde, Etten-Terborg-Ulft en Gendringen-Bontebrug in 2019 en 2020 werden bestemd voor dit PC project.

In totaal werd er € 3600,- bijeengebracht.

De diaconie dankt alle gemeenteleden voor hun bijdrage.

Hieronder leest u over dit project.

De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop,
printe
r, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.schuldhulp
De eerste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is € 500,-.