Afronding diaconaal project

Er is veel werk verzet door de werkgroep en andere betrokkenen.
Er is geprobeerd vluchtelingen een warm welkom te bieden in onze gemeente. We hebben hen bezocht en welkomtasjes, gevuld met o.a. Nederlandse producten, overhandigd. Er zijn contacten gelegd met de mensen onderling, met Nederlandse mensen, met sport- en/of muziekverenigingen en er is rechtstreeks vanuit het project hulp geboden aan vluchtelingen bij bijv. de inrichting van hun woning.

Ook zijn er gespreksavonden geweest, een activiteit voor jongeren en gezamenlijke maaltijden.

Sommige contacten hebben een meer blijvend karakter gekregen.
In totaal is door de gemeentes gezamenlijk een bedrag van € 14.174,12 bijeengebracht.

Dit is besteed aan:
- Gezinsherenigingen via Vluchtelingenwerk Oude IJsselstreek
- Ondersteuning vluchtelingen via het Solidariteitsfonds
- Stichting Strohalm
- Het fietsenplan van de Stichting VIA-OS
- Het maken en vullen van de welkomtasjes

Het was een mooi, leerzaam en voldoening gevend project.
De diaconieën danken alle gemeenteleden voor hun bijdragen, in welke vorm ook.

Nieuw diaconaal project 2019-2020

Als nieuw gezamenlijk diaconaal project is voor het PC- project Stichting schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek gekozen.

De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop, printer, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.
De eschuldhulperste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is € 500,-. Een bijdrage om deze sets te kunnen aanschaffen is dan ook zeer welkom.
Zoals in het vorig diaconaal project zullen de collecten tijdens de avondmaalsdiensten bestemd worden voor het PC project.

Klik hier voor meer informatie hierover.