Rond de diensten

BELANGRIJKE MEDEDELING PG Gendringen-Bontebrug

Vanwege oplopende besmettingen, ook in onze regio, heeft het moderamen moeten besluiten om per direct alle diensten enkel online uit te zenden. Dus zonder aanwezigheid van gemeenteleden.
Het is een pijnlijk besluit dat we hebben moeten nemen, juist in deze Stille Week en het naderende Paasfeest.
Toch weegt de veiligheid en de gezondheid van ons allen zo zwaar, dat we niet anders konden dan dit besluit te nemen.

Een en ander betekent dat u zich, voorlopig, niet meer kunt aanmelden om een dienst bij te wonen.

Wij hopen op uw begrip.

Woensdag 12 mei

19.30 uur online avondgebed vanuit de protestantse kerk in Zeddam.

Donderdag 13 mei Hemelvaartsdag

10.00 uur online dienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Voorganger: ds. Theo Menting

Zondag 16 mei

10.00 uur online dienst vanuit de Sint Maartenkerk in Gendringen.
Voorganger: ds. Theo Menting

Woensdag 19 mei

19.30 uur online avondgebed vanuit de kapel in Megchelen.

Zondag 23 mei

10.00 uur gezamelijke dienst vanuit de protestantse kerk in Silvolde.
De dienst is te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

Op onze site kunt u lezen hoe u onze dominee indien nodig kunt bereiken.

De liturgie voor de komende dienst kunt u aan het eind van de week op deze site in zien.

Klik hier om de liturgieën te bekijken.

Via de site van kerkdienstgemist.nl kunt u kerkdiensten bekijken of terugkijken.

En verder:

inloop corona

Nieuw diaconaal project 2019-2020

Als nieuw gezamenlijk diaconaal project is voor het PC- project Stichting schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek gekozen.

De stichting is in 2017 gestart met een project waarbij met sponsorgelden en donaties een set bestaande uit laptop, printer, virusbescherming  tegen een lage prijs wordt ingekocht en beschikbaar gesteld aan de cliënt.
De eschuldhulperste twee jaar wordt het systeem in bruikleen gegeven en daarna in eigendom.
De sets gaan bij voorkeur naar cliënten met gezinnen, zodat ook de kinderen de apparatuur kunnen gebruiken voor schoolwerk of om te gamen. Alles wordt bij de cliënt geïnstalleerd. Als de cliënt geen computervaardigheden heeft wordt hem in overleg een passende cursus aangeboden. Deze cursus wordt zonder kosten gegeven in de bibliotheek van Terborg.
Jaarlijks worden ongeveer tien systemen uitgegeven, maar de vraag blijft bestaan omdat zich voortdurend nieuwe cliënten aanmelden.
De prijs van een set is € 500,-. Een bijdrage om deze sets te kunnen aanschaffen is dan ook zeer welkom.
Zoals in het vorig diaconaal project zullen de collecten tijdens de avondmaalsdiensten bestemd worden voor het PC project.

Klik hier voor meer informatie hierover.

Ontmoeting en inspiratie:

Alle kerkelijke activiteiten zijn tot nader order uitgesteld i.v.m. het coronavirus.

Meer informatie over de aangeboden activiteiten, klik hier: flyer van O en I.