Spoorzoeken in Slangenburg.

Spoorzoeken op zondag

• Elke zondagmiddag in juli en augustus houden wij ‘open huis’ bij het labyrint dat in het grasveld voor de Slangenburgse kerk ligt. Ook doordeweeks is het labyrint vrij toegankelijk. Maar op zondagmiddagen tussen 14 en 16 uur kun je langskomen om meer te horen of te lezen over de betekenis van het labyrint en uiteraard is het ook mogelijk om het kronkelende pad dat voor je ligt en dat naar een centrum voert te lopen en dan zelf te ervaren wat het is. Een labyrint zou je kunnen vergelijken met je levensweg. Je loopt het pad dat voor je ligt en komt via onverwachte wendingen uiteindelijk toch bij je bestemming aan. We schenken ook koffie en thee, tegen een vrije gift.

Spoorzoeken op vrijdag

• Wat betreft de wandelingen op vrijdag hebben we dit jaar gekozen voor een zomerstop van 19 juli tot en met 9 augustus.
  • Op vrijdag 5 en 12 juli ben je welkom voor een kloosterwandeling. Inloop met koffie vanaf 10.15 uur. Meditatief moment om 10.45 uur, waar een tekst of een gedicht of een gedachte wordt aangereikt, waarna we eerst een kwartier samen in stilte wandelen. Daarna is er ook mogelijkheid voor onderling gesprek. Van 12.15-12.30 uur maken we in de St. Willibrords abdij het middaggebed van de monniken mee, waarna we op de terugweg eerst weer een kwartier in stilte lopen. Onderweg eten we ons van huis meegebrachte lunch. Om 13.45 zijn we weer terug bij het startpunt de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, 7004 HX Doetinchem. Kosten € 3 p.p.
  • Op vrijdag 16, 23 en 30 augustus ben je welkom voor een natuurwandeling. Inloop met koffie vanaf 10.15 uur. Meditatief moment om 10.45 uur, waar een tekst of een gedicht of een gedachte wordt aangereikt, waarna we eerst een kwartier samen in stilte wandelen. Daarna is er ook mogelijkheid voor onderling gesprek. Het gaat op dezelfde manier als bij de kloosterwandeling, alleen wandelen we nu wat korter in de mooie omgeving rond de Slangenburgse kerk. Afhankelijk van het weer eten we binnen of buiten het van huis meegebrachte brood. Om 13.00 uur zijn we weer bij het startpunt. Kosten € 3 p.p.
    Zie ook agenda www.spoorzoekenslangenburg.nl